Våra ankor och hönsOM..

 

Nu på hösten 2014 har jag gett en vän 4 av mina höns och tagit bort resterande pga av ålder, efter att vår älskade Sixten hittades död (,något har varit här och anfallit honom, han hade tagit sig lös och gömt sig och där hittade vi honom..)  Så nu får det vara höns/ankfritt ett tag.


Vi har nu skaffat oss lite höns i augusti 2011 igen efter ett litet uppehåll, Marko gillar inte alls köpägg och han fixade hem ett nytt litet hus som vi har gjort om till hönshus. Och inte var jag så svårövertalad inte ;o) Så nu finns det dvärg Kochinblandning, Dvärg Wyandottehöna ,korsningar mellan Blomme/Grekisk lantras/grönvärp.
     
Samnt några grönvärpare av blandras.Det är Aracuana, Isbar blandat med vanliga värphöns och d.Kochin.
   
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Ankor har jag haft i ett par år också men haft lite otur rent ut sagt med bla räven, hanar som slåss och inte accepterar nya ankor. Nu har jag en ankflicka och en hane, som heter Sixten .Så nu går det bra i alla fall.Dom är lugna o trevliga och kan komma gåendes på gräsmattan o tigga mackor lite nu o då.Samt så får jag ägg som är kanon att baka på.
        
 
Nu har vi även fått vår första ankunge  7 sept 2010. Vi får hoppas att den överlever sin "bebistid" och att det är en hona så den kan bo kvar här..Tyvär så förfrös han sina fötter när det var -27 här nu i dec så den fick sluta sina dar.Jättesynd iom att han var så tam o hade en jättefin grå ,vit och brunspräcklig på magen.
 

Rasen jag har nu heter Myskanka , dom fastnade jag för sommaren -08 då jag fick köpa en hona. Barnen döpte henne till Glitter och dom jag hade var dum på henne. Så hon flyttade ut på gräsmattan och blev så tam så man kunde klappa och mata henne ur handen. Hon kom till och med in i köket till mig ibland och tiggde mjukbröd vilket hon lyckades bra med ;o). Tyvärr så lyckades räven fånga henne på hösten alldeles innan dom skulle flytta till hönshuset.