**V åra Avelsston**


 
 
* Cecilia  RS 5369 *
 
Född 2001, Fux , 106 cm hög . GI

e. Furunäs Sahib RS 243 (A)  u. Amorina RS 5364  (AB) e. Tunstas Domingo RS 297 (A )
                                                                                                                                                                                                                                    
 
 
                                                                                                                                                                                      
Om...

Cecilia eller Cissi som hon kallas köpte jag i september 2005 som ponny till min dotter. Det har jag inte ångrat en sekund. Hon är helt underbar i temperamentet och lynne. Hennes far är den G1 premierade hingsten Furunäs Sahib och mor är AB-premierad. Morfar till Cissi är den G11 premierade hingsten Tunstas Domingo som är belönad med upp till 44 poäng i utställningsringen.
Cissi själv är stambokförd med 38 poäng och G.
2012 så skickade jag in ansökan om höjning och den gick igenom så numer kan hon titulera sig med GI !
 
I utställningsringen har hon fått flertalet Guld och 41p som bäst, ett stort ögonblick för oss när jag fick mitt livs första 41 poängare, dessutom med tjejen som ligger oss varmast om hjärtat!

Cissi är som sagt min dotters ponny som hon både rider och kör, nu har lillebror Erik börjat ridit henne lite smått oxå . Inget verkar kunna rubba hennes lugn. 2007 fick hon sitt första föl och som väntat är hon en underbar mamma som tar väl hand om sina föl. Cissi är inte ombetäckt på några år iom att Wilma ska kunna rida och köra henne ordentligt.
Vi fick erfara en skräckupplevelse med Cissi i sept -10 , jag hittade henne i hagen med en pinne instakad i jumsken.Det blev operation på Ultuna och tack o lov har det läkt smärtfritt och hon är nu helt återställd.
 
 Hon fölade ett svart stoföl 10 Maj och lyckan var total ! Ska bli extra roligt att följa henne i framtiden med dessa fina linjer.
 
Avkommor.
 
2007 H Trollans Attention e. Kanteborgs Sprite RS 271 Fölmönstrad med 40 poäng.
2012  S Trollans Farina e. Furunäs Fernando RS 258, Fölchampion 40poäng. 
 
  Fin till Pay and Jump med Erik.                                                   
                                    Martin kör Cissi till ladan ,sista slädturen för året.    

 
 
              * ÄLVÅSENS JO-SÅFIN RS 6699.  * 
 
        
** Leasad  **

                    Född 2009 hos Älvåsens stuteri. Sto, svartbrunskäck. 100/15 cm. GI     

      e. Älvåsens Latcho RS 472 (GI) u. Älvåsens Jenna RS 5803 (G) e. Kärlingehults Orkan RS 176 (A)


       

         Om...
 "Jossan" har jag kikat på ända sen hon var fölunge, och jag trodde väl aldrig hon skulle hamna här hos oss.Men ibland har man tur ;o) så i november 2010 kom hon hit.
 Hon hade ju en väldig otur och skadade sig i benet bara ett par veckor gammal så hon har blivit rejält hanterad med all sårvård som blev följden av den olyckan, idag har hon inga men efter skadan .
 
Jossan har en spännande stam med både far och mor som Älvåsare. Pappa Latcho är premierad med 40 GI och har haft 43 p som bäst i utställningsringen.Han har ett väldigt bra temperament och rids /körs, samt går i parkörning med Riccardo v.d. Langenhorst RS 531. Mor Jenna är premierad med jämna fina 5*8 = 40 G.Hon är en cool dam som inte hetsar upp sig i onödan och Jossan verkar ha ärvt deras temperament. Morfar är rödskäckade Kärlingehults Orkan ,A-premierad och numera död ,Han har haft 42 p i utställningsringen och har 5 godkända hingstar efter sig, samt lämnat många bra bruksponnyer genom åren.
Jossan är en glad framåt och nyfiken tjej som alltid kommer fram och vill prata o spana in om man hittar på nånting spännande.Att retas med Zdeno och att få igång race i hagen är hennes favoritsaker att göra. =o)
 
 2011 gjorde hon utställningspremiär i Söderhamn som tvååring, det kunde inte ha gått bättre och hon fick raden 98888 = 41 p och Guld!
Hon har även fått Guld på fler utställningar och som treåring erhöll hon Avelsdiplom med 5*8 =40 GI, hon gick  3a av 9 st och lyckan var stor eftersom det var Wilma som visade henne också !
 
Numer så ägs Jossan av min sambo, hon är hans favoritponny här och man ska väl försöka berika hans intresse.Men jag är fortfarande delägare ..!
 
Tack till  Maj för möjligheten du gav mig att få köpa detta fina charmiga sto!
 
Nu har jag bokat Jossans första hingst, Jozo , jag hoppas och tror att det blir en bra kombination, rejäla ben och ett underbart temperament och han har inte gett så stora avkommor vad jag förstått.Hon är dräktig! ultrad på ca 30-35 dygnet den 1/7 -13
Den 8 maj -14 var det då dags ,hon hade vaxproppar på kvällen och vi nattade tidigt iom att regnade ute..När jag kom ut vid 22 tiden var hon svettig så jag släckte och smög in igen och satte mig för att vänta...En halvtimme senare gick vattnet och när jag hörde att hon började krysta , jag fick hjälpa till att dra för hon var väldigt trång, men efter lite kämpande fick vi ut en skäck somäven det visade sig vara ett sto!!
Duktiga Jossan!
Nu är det höst och Ginza är ett halvår gammal, du är en cool mor som inte bekymrar dig så mycket , hon reder sig nog, ser du ut o tänka. Du har varit duktig och är inte överbeskyddande , men har ändå koll på henne.
 
Jossan kommer att bli utleasad från våren 2015 till en bekant som ska ta ett föl på henne, hon kommer att få åka en bit ner i landet och bo där så länge, Hoppas att det kommer bli lyckat och allt går bra.
 
Avkommor.
 
                                               2014  S  Trollans Ginza                          e. Jozo RS 387