Om Oss

  

Vi, Trollans Stuteri finns två mil utanför Edsbyn i en liten håla som kallas Måndagsfallet, en mycket trivsam håla enligt mig själv. =o)
Jag är 38 år och bor på våran gård med min sambo Marko och våra tre barn Wilma och Erik och Martin. Marko har eget företag och sysslar med entrepenad. Jag är deltidsanställd av sambon ,samnt har jag jobbat deltid på olika ställen, kiosk,affärer och på Homna Stuteri, som var väldigt lärorikt.
 
Vår gård har 6 ha mark som är alldeles lagom att rymma mina små troll. Jag har ca 4 ha skogshagar och 3 ha rent bete. Jag har lösdrift och det märks att dom trivs med att få vara ute. Vi har även boxar om det skulle behövas .

   
Trollans Feibeé - 12.
Jag har alltid älskat djur och är uppväxt med hundar,katter, kaniner mm. Hästarna kom in i mitt liv när jag var 11år. 14 år gammal fick jag min första egna häst sen dess har det alltid funnits en fyrbent vän hos mig.Jag har treårig gymnasieutbild. med inriktning häst. Jag har jobbat med travhästar ända tills kroppen sa ifrån och sen har det fått hållit sig på hobbynivå.
 Min första shettis var en svart flicka som hette Snuttan, henne köpte jag - 98 som sällskap åt min Melina (varmb. travare) hon var 1 år gammal och en underbar liten individ. Det var då jag insåg vilken härlig liten ras shettisen är så jag körde snuttis mycket och hittade på en massa roliga saker med henne. Har många fina minnen av henne. Så när jag fick barn och inte hade möjlighet att rida/köra som förr så har det blivit mer att jag hållit på med shettisarna. Ett ganska enkelt val att ta då det är lättare att ha barnen med när man pysslar med dom. Jag gillar att köra och min dotter rider och kör hon också. Erik börjar så smått vilja rida och hänger med på körturer., Samnt har dom börjat följa med på utställningar och testat på agility när det finns med .
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Humledals Zdeno Chara.         
 
                                                          Trollans Attention.                                                                                                   
 
                    
År 2006 fick jag mitt stuteri namn registrerat .Trollans tycker jag passar på dessa små och jag gillar troll.. jag har en liten avel för att försöka få fram en sund, korrekt, allsidig och hållbar ponny med ett trevligt temperament. Sen så gillar jag skäckar och lite annorlunda färger så det är mitt andra mål. Att få fram förvärvningssäkra skäckar som kan hävda sig i såväl aveln som utställningsringen och bli bra bruksponnyer- kan man väl sammanfatta det ..  
  
Ulvsekes Céili.
Jag har nu även en Tinker som jag köpte som ettåring, hon visades hösten 2013 med 42p och blev då Sveriges högst bedömda 3 årssto det året, hon är nu dräktig och vi väntar med spänning på det fölet som ska kika ut i början på Juni 2015.
                                                
                                             Sting´s Pretty Puzzel och Wilma.

  

Trollans Elektra .                                                      Zally och Zdeno.                                                    

                            Förutom vi i familjen finns här ponnyerna ,en hund ,tre katter och en  kanin  .
 
                                                   
                                                    Trollans Ginza.

Jag är en "pyssel" mäniska. Finns det inte saker att göra så hittar jag på =o) Älskar att vara hemma och pyssla med saker som har med barnen, våra djur och gården att göra. Blir iof inte så mycket tid över för annat. Annars gillar jag att läsa, vara ute i naturen mm..

 Asphagens Trine.

Hoppas att ni som hälsar på på denna sida får en trevlig stund och fått veta lite mer om mig..
Med vänlig hälsning Linda

 
Cecilia.