Sålda hästar

Trollans Brave Boy

Född 2008 hos oss. Hingst, svartskäck 95 cm

e. Johannesbergs Nobel RS 451 u. Flöjta RS 5570 e. Stjärngossen RS 210


Om...

"Braevan" kom först ut av årets föl. Han föddes den 31 mars kl 13,30 på em och min lycka var stor när jag såg dom vita små strumporna titta fram. Han är den första fölningen jag varit med på ända från början.
Mamma Flöjta är premierad med 40 p G . Pappa är den musblacka hingsten Johannesbergs Nobel som har 40 p GII. Han har en bra travstam med kända namn som Stjärngossen RS 210 och Maxmer RS 347 i leden.
"Braevan" är en snäll och cool kille . Han är van att följa med på körturer och stå uppbunden, bli verkad mm. Han är fölmönstrad med 37p .
Nu (27 mars 2009) så har Brave Boy flyttat till sin nya familj i Harmånger. Tyvär var det omständigheter så dom kunde inte behålla honom nå länge ,så nu är det en ny ägare till "braevan" som jag har haft kontakt med, dom ska försöka få honom till start på travet, vi önskar lycka till ! Och hoppas han får stanna hos er i många år framåt.


Trollans Born Wild.
 
Född 2008 hos oss. Hingst, rödskäck, 90 cm

e. Zorry RS 419 u. Asphagens Trine RS 5558 e. Thunderstorm RS 407

Om...

Nummer två att titta ut blev denna goa kille "Wille" som han kallas. Han var redan på benen när jag kom ut på natten. Wille är efter den vackra hingsten Zorry RS 419. Han har 41 p som bäst i utställningsringen och är prem med GII. Mamma Trine är klass I. Farfar är Elit hingsten Watson v. Bunswaard och morfarr är Thunderstorm RS 407.
"Wille" är en riktig kelgris som är så lugn och snäll, nästan sävlig =o) Kanske går över när hormonerna vaknar. Men han vet ändå vad han vill. Han är van att gå bredvid mamma vid körturer och och är mkt hanterad både av barn och mig. Han är fölmönstrad med 36 p. Wille har nu (22 mars 2009) flyttat till sin nya matte Gunilla som bor i Nykvarn,södertälje. Han kommer att bli körponny som får agera ridponny åt barnbarnen ibland och kanske testa på lite agility i framtiden. Hoppas ni får många braa´år tillsammans och lycka till med denna myskille..


Kung Lear


Född 1990 svart, 157 cm
e. Dally Junior (NO) u. Gullviva

Om...

"Kungen" köpte jag i september 2003. Han är en fd.travare som tävlade tills han var 12 år. Han har blivit mycket körd i skogen och jordbruket under sin karriär. När jag köpte honom så var han aldrig riden men det rådde jag bot på fort. Det har blivit många långturer i skog o mark. Vi red lite western på klubben ett tag. Körturer med trillan är nog hans favorit sysselsättning. Kungen är en supercool kille som är snäll och trygg men ändå framåt. Han är shettisarnas lekfarbror. Nu för tiden hinner jag inte med honom som jag vill iom att gubben jobbar borta hela veckorna.jag har hittat en bra tjej som har varit fodervärd åt honom ett tag.Han får nu all den motion och pyssel han är så väl värd, och det syns att han trivs. Mia har nu fått köpa honom. jag kan ju hälsa på honom när jag vill iom han inte bor långt härifrån..Lycka till och hoppas ni får många fina år ihop ! //Linda
..
Tyvärr fick Kungen ett mycket snabbt och olyckligt slut den 28 Aug 2009.Han fick tarmvred på betet och det gick inte att göra nånting....


Asphagens Trine RS 5558 .
 
Född 2003,fux. 97 cm .Född hos Asphagens Stuteri.

 e. Thunderstorm RS 407 (GII ) u. Kölnäs Bellamy RS 3081 (AB) e. Jolly Roger of Marshwood RS 215 (ELIT)

  

Om...

Trine köpte jag i november 2004. Hon är min första Shetlandsponny med stam. Det är hon som väckte mitt intresse för att ställa ut och avla. Trine är efter G11 premierade Thunderstorm RS 407. Mamma är AB-premierade diplomstoet Kölnäs Bellamy RS 3081 som även har blivit belönad med 45 poäng på utställning. Morfar behöver ingen närmare presentation. Han är ELIT-premierad och har otaliga avkommor som satt prägel på svensk shetlandsavel.


Trine är stambokförd med 38 poäng. Jag gjorde bort mig och skickade in ansökan vid treårsvisningen men  jag skulle ha väntat för hon har utvecklas med tiden och själv tror jag hon hade fått bättre poäng nu ;-)

Trine är en supergo tjej som kan kelas o gosas hur länge som helst. Hon har en alldeles egen plats i mitt hjärta. Hon har varit en riktig "rödfräs" som unghäst, med många påhitt, men ändå så charmig.
 Tyvärr så har hon blivit skrämd av två lösa hundar på en körtur, dom kom o flög på henne, hon fick panik o skena, jag ramlade ur vagnen..Så hon är lite bakrädd nu och kan vara skvittig om nånting kommer fort o hastigt bakifrån.
Hon fick sitt första föl 2008 och är en underbar mamma som är mån om sin föle. Trine fölade gårdens första shettisstoföl 2010.
 
Trine är nu såld till Finland den 20/10 2011, till Reetta som skaffar sina första shettisar. Vi önskar henne all lycka med våran goa Trinemule, hoppas ni får många trevliga år tillsammans !
 
Avkommor...

2008 H Trollans Born Wild    e. Zorry RS 419
2010 S Trollans Nelly   e. Almnäs Flis RS 343


Äppelbo Honeycrisp RS 4932 .

   Född 2000, Svart, 105cm ,Född på Äppelbo Stuteri.

e. Plutus v Dorpzicht RS 220 (ELIT) u. Äppelbo Karamella RS 2273 (ELIT) e. Timothy v St. Geerhof RS 200 (ELIT) 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Om...

"Crispa" kom till mig i november 2007 som fodervärdsponny. Nu 30 Mars 2009 så har jag även fått den stora äran att köpa denna vackra dam. Självklart kunde jag inte missa den chansen!
Hon är i mina ögon en riktigt vacker och välstammad tjej. Hon har den gedigna Elithingsten Plutus v Dorpzicht till far och han har lämnat många väldigt bra avkommor. Plutus är numera död. Modern Äppelbo Karamella är även hon Elit premierad, hon har haft upp till 45 poäng i utställningsringen och har flertalet BIS-titlar.
 
 Morfar är Elithingsten Timothy v.st. Geerhof och han behöver ju ingen närmare presentation. Han har lämnat otaliga Elitavkommor, BIS-vinnare m.m. Bakåt i stammen ligger flertalet för shetlandsaveln framgångsrika ponnyer ur gammal gedigen stam. Bla. stoet Polly som är hingstmoder till inte mindre än tre godkända hingstar. Rossönäs Erik RS 3 är en av de första godkända hingstarna i Sverige.

Crispa själv är stamboksförd med GI, 42p och har avelsdiplom. Hon är också SUCH. Hon är en snäll och trevlig ponny som är lite körd och riden ,dock sporadiskt de senaste åren då hon har haft föl..
Iår har jag betäckt henne med Johannesbergs Noble , så hoppas vi det går vägen denna ggn.
Hon är ultrad 21 Juni o dräktig på ca 25 dygn då.
Crispa är nu såld till Finland den 20 /10 2011, till Reetta som skaffar sina första shettisar. Vi önskar henne all lycka med henne ,hoppas ni får många trevliga år tillsammans !
 
 
AVKOMMOR:    

         2004 S Leciha´s Bell     e. Almnäs Etapp.Exporterad till Finland
                  2007 H Waterloo           e. Älvåsens Latcho                                   
                                   2009 H Trollans Crow    e. Furunäs Fernando RS 258 död 29 dygn.                     
                                         2010 H 
 Tro
llans...         e. Zorry RS 419. Kastat/död                                             
                      2012 H "Mosse"           e. Johannesbergs Nobel RS 451,född i Finland.

*Almnäs Lóreál    RS 6617 *

Född 2000, svart, 102 cm, 15 cm skenomfång, född hos Almnäs Stuteri, Vellinge.

e. Edmund v.d. Brouwerij RS 384 ( A ) u. Morine Schueracker RS 4256 (ELIT) e. Friso v. Heuvelshof NL-S.800658
 
               
 
                                                                                                                    
   Om...

         "Bella" som hon kallas snubblade jag över på en annons i mars 2010, tittade lite och insåg att hon har en riktigt bra stam.Hennes mor har jag träffat hos Anna på Haganäs Stuteri.Så jag knep chansen och fick köpa henne,
fast jag egentligen inte skulle ha några fler ponnyer nu..
 
Hon är efter den gedigna avelshingsten Edmund v.d. Brouwerij som har lämnat många väldigt bra avkommor, bla, 9 diplomston, 6 st godkända hingstar i Holland samt den svenskgodkände Almnäs Mahogny ( nygodkänd 2011 med 43 p) , som för övrigt har Bellas mormor som mor.
Bellas mor Elitpremierades 2009 på 9 st avkommor med mycket fin kritik. Hon är stamboksförd med 42 p och är även BIS-vinnare. Av hennes 9 föl så är 8 st ston, flera av dom är diplomston.
Bellas morfar är en av Hollands absoluta topphingstar, Friso v. Heuvelshof. Han har lämnat otaliga bra avkommor både på sto och hingstsidan. Och behöver förmodligen ingen närmare presentation.
 
 Det har sagts att hon ska vara väldigt snäll att ridas, körning vet jag inte,det kommer att märkas.
Hon har haft ett föl och var ganska urtuttad nu när jag köpte henne,men det har vi rådit bot på nu.
 Av det lilla jag lärt känna henne är hon en snäll, lugn dam som har alla fyra stadigt i backen, och hon vet vad hon vill.
Nu i Augusti 2011 kom vi iväg på premiering, och jag är helt klart nöjd med hennes kritik och resultat ! Det vart 40p och G.
Bella har jag nu sålt till Blåklockans stuteri där hon kommer att fortsätta gå i avel. 
 
 Avkommor:
 
2009 S Chiquita (rödskäck ) e. okänd.
                  2011 S Trollans Elektra (rödskäck) e. Zorry RS 419
 
 
 
   TROLLANS BOLD BARON. 


Född 2008 hos oss .Valack, Musblack, ca 102 cm och 15 cm skenomfång.

e. Johannesbergs Nobel RS 419 (GII) e. Tilia RS 5648 (GI) e. Hormesta Erik Viking RS 325 (ELIT)

      
Om...

"Barre" som han kallas var sist ut år 2008. Han har verkligen fått ett passande namn ( Bold = Djärv, Han var en kille som inte backar och ska testa allting med tänderna som föl =o) något vi fått bort. Men ack så charmig han är, med en så vacker färg dessutom. Nu har han växt och mognat lite och hans mors coola temperament visar sig allt mer och mer, det är så onödigt att hetsa upp sig....Men liite bus måste man få göra ibland.
 
"Barres" far är Johannesbergs Nobel RS 451 och han har ärvt hans färg, musblack.Mor Tilia har avelsdiplom och morfar är Elithingsten Hormesta Erik Viking. Även Elit hingstarna Timothy v.st. Geerhof och Lakris med flera finns i tredje led. "Barre" är även han van att hänga med på det mesta och tycker det är spännande att testa nya saker.Han är fölmönstrad med 36 p och som treåring visades han med 35 p.
 
 Den 20 sept-12 så kastrerades han så nu ska vi ta tag i inkörningen på allvar.
Vi har tömkört honom och hann sätta på vagn ett par ggr .1 Dec-12 åkte han till Ismyra i Bollnäs där han kommer att vara sällskap och körponny.
Ett kanonhem som jag hoppas han får stanna i många år!
Lycka till med denna kanonkille, Göran, Eivor och Lina.
 
  
 
    *  TROLLANS ELEKTRA. *
           
      Född 2011 hos oss. Sto, Rödskäck . Ca 101 cm.   
         
     e . Zorry RS 419 (GI) u. Almnäs Lo´real  RS 6617 (G) e. Edmund v.d. Brouwerij RS 384 (A) 
 
    
         Om...
Elektra var egentligen Carina på Blåklockans Stuteris föl, men omständigheter gjorde att hon frågade mig om jag ville ta henne ist, och självklart ville jag det!!
Hon föddes ca 14,20 på em den 21 Maj. Allt gick bra och vi fick en överraskning angående hennes färg. Hon är en social o nyfiken tjej som vet vad hon vill, hon flyttar på ettåriga Ceve i hagen =o/.
 Efter lite övning så har hon även blivit fölmönstrad, hon var så duktig och stod snällt och väntade medans mamma visades, sen så stod hon snällt medans domaren tittade på henne sen skrittade vi själva, men i traven så fick mamma vara med som stöd men där blev det mest bus..Hennes rad blev 88887 = 39 p och domaren tyckte hon var en "mkt trevlig fölunge som dessutom är snyggt tecknad."
 
 
Zorry är ju hennes far och han är en hingst jag gillar, han är premierad på 40 p GI ,han har 41 p som bäst i utställningsringen, riden och körd.
Hennes mor är ju "Bella" som ni kan läsa om på "sålda", hon är stamboksförd med 40 p G vid 11 års ålder.
Morfar till Elektra är den  gedigna avelshingsten Edmund v.d. Brouwerij som har lämnat många väldigt bra avkommor, bla, 9 diplomston, 6 st godkända hingstar i Holland samt den svenskgodkände Almnäs Mahogny ( nygodkänd 2011 med 43 p)..Friso v. Heuvelshof finns i hennes tredje led och är en av Hollands främsta hingstar.
Jag ser fram emot att följa Elektra som dessutom är mitt första skäckade stoföl med så spännande stam dessutom.
 
Efter en del omständigheter har jag valt att sälja Elektra , så den 24 April 2014 skjutsade jag upp henne till Sundsvall där nya matte Ida hämtade upp henne för att åka hem till Husum.
Jag hoppas ni trivs tillsammans och lycka till i framtiden !
 
 
Elektra som 2åring.
Fölmönstringen.
 
* TROLLANS FARINA. *
 
        Född 2012 hos oss. Sto, Svart. Ca 101 cm.            

         e. Furunäs Fernando RS 258 (A) u. Cecilia RS 5369 (G) e. Furunäs Sahib RS 243 (A) 

 

Om..
Som en klocka så kom denna söta tjej ut till världen på beräknat dygn, ca 02,50 föddes hon och stod på benen redan när jag kom ut i stallet, ännu en gång var lyckan total när jag såg att det var ett till stoföl och dessutom svart.!
Namnet var ganska givet iom att hon är "söt som socker".Hon har varit ganska blyg i början och gömde sig bakom mammas svans så fort vi kom för nära.Det har nu gått över nu och ofta är hon först fram för att prata lite när man kommer.Farina är en cool tjej som inte hetsar upp sig så mycket men kollar gärna på avstånd först innan man undersöker vidare..
Den 20 okt-12 så var vi på utställning i Insjön, det gick otroligt bra och vi blev klassvinnare och slutade som Championföl på 88888 =40 p o guld!!
Mitt livs första championföltitel..
 
Farinas far är den otrolige nedärvaren Furunäs Fernando, han har 18 diplomdöttrar och 3 godkända söner.Själv har han erhållit flera Bis-titlar och upp till 44p i utställningsringen, dessutom har han ett underbart temperament.
Hennes mor är vår pärla Cecilia, läs mer på Avelsston,Hon är visad med 41p som bäst,och har det mest gudomliga tålamod jag träffat på hittils. Morfar Furunäs Sahib är även han en mycket bra nedärvare och har 11 diplomdöttrar.
Jag är så glad att få följa denna fölunge in i framtiden, och spännande att se om hennes otroliga linjer visar sig..
 
Den 2 Juni 2014 så flyttade Farina till en by utanför Uppsala, hennes nya matte heter Tarja,hon kommer att bli inkörd /riden samnt visas fram på 3 års premiering.
Vi önskar er lycka till med denna pärla!
 
       
     Farina 1 år. Nedan är hon 2 år. Så fin och sin mor upp i dan, fast svart då.
    
 
                                
                              STING´S PRETTY PUZZEL

                                                    35-1337 ,GI.

              

                          Född 2004 , brunskimmel , Slutmätt 127 cm hög. Född hos Stuteri Sting.

                       e. Karlsfälts Bocelli RW 108, GI Livstidslicens   u.Pretty Women 35-1295 A

                                                 ue. Bona Fide RW 83, GII Livstidslicens.

Om...

Puzzel hittade jag på en annons, när jag så smått började leta en större framtida ponny åt Wilma.Visade sig att ägaren har jag sett på olika utställningar ibland och vi kände lite samma folk. Jag är ju helt grön på denna ras och har aldrig träffat på welshar förr, så Eva bjöd in oss , vi åkte till henne och fick träffa Puzzel samt provrida lite. Hon är en väldigt snäll och vänlig dam som inte hetsar upp sig i onödan. Dom har ju en så enorm utstrålning men samtidigt verkar dom ha alla fyra i backen (fast det ser inte så ut ibland ;o).Och en sån vacker färg hon har..

 Iaf så bestämdes det att ví får låna henne på prov så vi kan se om hon kan vara en ponny som passar Wilma. Så nu har vi haft henne här sen hösten -09 och hittills har allt gått bra, lite testing har det varit men det var väl väntat iom att hon var ur kondition när hon kom och stått ett tag ,och det har inte varit några stora grejer så Wilma har klarat av henne. Hon är en glad dam som hänger med på alla påhitt vi har gjort hittills, inte rädd eller fjantig av sig fast hon bara är 6 år.Hon är duktig och går fram överallt vi velat gå.. Nu i september 2010 har vi köpt henne så nu är hon vår!!

Vi har nu börjat ha henne med på ridskolan när Wilma rider lektion och lite privatträningar nu och då.

Nu 2013 har Wilma slutat rida på ridskolan och vi tränar enbart privat, men vi "ponnymammor" håller ihop vår lilla grupp och fixar träningar och träffas hos varandra och gör olika saker med barnen och ponnyerna. Kul !

I framtiden ska jag köra in henne när tiden finns, hon är mkt tömkörd och longerad och är jätteduktig på det.

Puzzel har en mkt bra stam har jag förstått, det är en helt ny "värld" detta med stammar mm. Så jag har egentligen inte så stor aning, Eva har berättat lite och jag försöker läsa /lära mig fram.

Puzz far är Karlsfälts Bocelli RW 108 och han är GI premierad med 43 p.Han har en förvärvnings säker stam med många Elit bakom sig.Hennes mor är Pretty Woman, ett sto som har A-premierats på bara 5 avkommor!Hon älskar att jobba och Puzzel var hennes första föl.Hennes morfar Bona Fide vet jag inte så mkt om än, han är guldbelönad och har livstidslicens.

Puzzel själv har gjort treårs-test och är införd i kvalitetsboken på 41p GI och avelsdiplom.Så mina planer är att när Wilma har växt ur henne kan jag ta och avla på henne.

          Bild på henne som treåring.                                                           Augusti 2009 , nyss kommit hit.                 

                     

                                                                               September 2009

          

                 Januari 2010 .                                                                          Maj 2010.

   

Sept 2010.Wilma är fotograf.                                          Juni 2010,.

 

              Augusti 2011.Wilma rider lite dressyr .                           April-12

   

     *  Wilma och Puzzels första Pay and Jump 11 sept. 2011. 

          

*19 Maj -12 startade dom sitt livs första hopptävling tillsammans.50 och 60 cm Clear Round .

 

 

   * En lyckad Clear Round  (60 cm) i ett regnigt Delsbo 2 Juni 2012.

 

*De var till söderhamn den 30 -1 Juli och tävlade Clear Round .Ena dagen var det lervälling och Puzzel tyckte det var jätteäckligt men dom kom runt med en vägran och tidsfel. Andra dagen så hade det torkat upp så då gick det felfritt och rosett o plakett.

 

*Var iväg på dressyrtävling 19 Aug-12 i Kilafors , båda var nervösa och glömde lite och var tittig så 43 % slutade dom på.

*Den 26 Aug-12 Var det dressyrtävling på klubben och där gick det lite bättre men dom är fortfarande spända och galoppen vill inte sitta än, 48,3 % vart resultatet .

*16 sept-12 bar det av till Ljusdal för att hoppa i klasser med omhoppning, första var det bed, A+ A och där var dom felfria och var 1 av 3 st som fick rosett.Sen var det en LC 70 cm men där blev det en rivning. Jättebra jobbat tjejer !!

   

Dom har tränat mer för Gaby Young/Shing Pettersson under hösten.Och hoppat höjder upp till 90 cm.

* 7 okt-12 var det KM i hoppning på Klubben, det var Vendela /Mirakel, Astrid/Mini och Wilma/ Puzzel som startade på ponnyer. Efter en rafflande omhoppning så vann Wilma o Puzzel på 4 fel med snabbaste tiden . STORT GRATTIS !!

  

* 12 Maj -13 tävlade dom en LB 1 i ljusdal , gick bra med tanke på att det är deras 3dje tävling,inomhus och domaren är fortfarande lite ponnyätande varelser ; o).. Men galoppen funkade och 50% slutade det på.

*1 Juni -13 var dom i Orsa och tävlade en LC , felfritt och en 5e plats av 9 st.

 

* 2 Juni -13 var vi i Rengsjö och  hoppade LC som slutade på en 6e plats av 12 st. Efteranmälde till en LB men där vart det lite tokigt, Wilma glömde vägen och dom vart utesluten. Men en bra erfarenhet rikare och ändå glad för höjden är inte det minsta bekymmer för dom.

 

* 29Juni-13 var vi till söderhamn och hoppade en LC Maskeradklass som var felfri och en 7e plats av 16 st. Sen startade dom en LB och var felfria och slutade på en 3e plats, deras första prisutdelning.

*26Juli-13 var vi i Bollnäs och hoppade en LC, felfria men miste lite tid när hon försökte göra en snäv sväng och tappade fart, 8a av 17 st och vi är nöjda.

* 31Aug-13 var det dags  för dressyrtävling hemma på klubben. 3a på 53,45 % , det går åt rätt håll iaf.

*8 sept-13 var det dags för KM i hoppning på klubben , dom var två till omhoppning och Wilmis o Puzzel vann i år igen! Grattis till er!!

 

* 28 sept-13 var vi till Falun och hoppade LC och LB. Läskiga hinder gjorde att dom vägrade två ggr och eftersom dom vägrat en ggn redan på ett annat hinder, trodde Wilma dom var ute, men tydligen inte men en massa tidsfel vart det ju då.. Dom fick en vägran i LB och slutade 2/3 där.

*26 okt-13 var det i Rättvik det bagav sig, LC och LB, LC var dom enda felfria paret av 17 st och vann då, LB var det ett läskigt hinder i en kombination så där vägrade dom ut sig.

 

* 6 April 2014 var det första tävlingen för året i Delsbo, dressyr med laget hon är med i, Det gick över förväntan och dom skrapade ihop 63,276% , så roligt!!  Laget slutade på 2a plats av 10 lag och Wilma slutade som 3a av 8 B- ponnyer, tyvärr bara 2 placeringar. Vi är otroligt nöjda och glada!

          

* 27 April 2014 var det andra omgången för laget, i Hudiksvall denna gång. Dom red näst sist av 38 ekipage denna ggn, lång väntan blev det, och denna gången var hon mer taggad och lite på tårna, vid dommarbordet fick W kämpa lite för dom kunde fortfarande äta oskyldiga små ponnyer, men när det gällde skötte hon sig ! Tyvärr blev det lite missförstånd i galoppen och hon var lite spänd , men dom fick iaf 61,034 % så det får vi vara nöjda med! Dom vart 5/8 B- ponnyer individuellt. Dessutom landade laget på 3dje plats, Grattis igen tjejer!!

 

*Den 25 Maj var det dags för den sista omgången i dressyren, denna ggn i Nansta. Wilma ,Vendela och Pappa fick åka och väl där så var vädret ostadigt .Men det gick även denna gång över förväntan, hon var fortfarande spänd men lyssnade och inga missförstånd så dom kammade hem, 65,172 % , Även denna ggn hamnade dom 3a individuellt, Astrid som vann i Kat B hade 69,655% .

Sen vart tjejerna 3a totalt , väldigt bra gjort tycker jag, då dom bara är tre i laget så dom kan inte räkna bort nåt resultat om det går dåligt för nån, sen är ingen av dom över 13 år.. Stort Grattis och himla bra kämpat!!

 

                                           

*Den 31 Maj 2014 skjutsade vi Puzzel till Valbo, där hennes eventuella nya matte bor, hon ska vara där på prov nu i 2 veckor för och se om dom trivs tillsammans. Dom var hit och provred henne den 24 maj och vi besiktade och röntgade henne helt utan anmärkning den 28 maj.

 

* Den 12 Juni bestämde dom sig för att Puzzel ska bli deras, så vi önskar Thelma med familj lycka till i framtiden med denna underbara ponny!

* HAGANÄS MARTELL *
 
 Född 2011 hos Haganäs Stuteri. Svart ,  96 cm hög.

         e. Furunäs Fernando RS 258 ( A ) u. Morine v Schueracker RS 4256 ( ELIT ) e. Friso v Heuvelshof NL-S.800658
 
          
 
            Om...

Martells såg jag första gången som fölunge hos Anna när jag lämnade Cissi på betäckning, minns jag tyckte han var så lik "kråkan"..
Jag hämtade hem honom 1 okt -12 efter lite snabba funderingar när han blev till salu.
Det jag fastnade för var hans storlek och stammen som inte går av för hackor.
 
Martells far är den otrolige nedärvaren Furunäs Fernando, han har 18 diplomdöttrar och 3 godkända söner. Själv har han erhållit flera Bis-titlar och upp till 44p i utställningsringen, dessutom har han ett underbart temperament.
 
Martell är Morines andra hingstföl på sina 10 avkommor. Hon Elitpremierades 2009 på 9 st avkommor med mycket fin kritik. Hon stamboksfördes på 42 p och är även BIS- vinnare. Flera av hennes föl är diplomston, hennes första son bor i Finland och har varit  bästa ungponny och Champion där.
 
Martells morfar är en av Hollands absoluta topphingstar, han har lämnat otaliga bra avkommor på både sto och hingstsidan.
Han behöver förmodligen ingen närmare presentation.
 
Martell åkte till Kungsgården den 26 nov-2013 för att agera sällskap åt Admiratio alias Lakritz,få se hur länge han blir kvar där.
 
 
Den 19 Maj hämtade jag hem Martell när Lakritz skulle iväg på hingstbete , den 20 Maj var jag iväg och kastrerade honom .Den 6 Juli 2014 åkte Marttan till sitt nya hem i Husum, han kommer att bo hos Elektra men det är inte Ida som är hans nya matte det är hennes pappas fru Lisbeth. Jag önskar er Lycka till med denna myskille!
 
 
*  TROLLANS FEIBEÉ. *
 
     Född 2012 hos oss. Sto, Musblackskäck. Ca 100cm.            

         e.Johannesberghs Noble RS 451 (GII) u. Tilia  RS 5648 (GI) e. Hormesta Erik Viking RS 325 (ELIT) 

 
Om...
Ca 02,30 30April ,18 dygn efter ber.datum kikade denna lilla "drömföle" ut.Min lycka var enorm när jag lyfte på svansen och insåg att det var ett stoföl. Hon är väldigt social och kelig ,nyfiken och hänger gärna på dom andra vare sig mamma vill el inte, många ggr kommer Tilia och undrar vad hon gör..Det finns humör där inne men hon lär sig snabbt och sen är det inte mycket att bråka i..Feibee´har hunnit följa med på en utställning och visad med bra resultat,87888 = 39 p.
Hennes far är den musblacka Johannesbergs Noble, han är en hingst som kanske inte har dom bästa utställningsresultaten men är en mycket trevlig bruksponny med ypperligt temperament.Han har inte så många avkommor ännu.
Feibee´s mor är vår Tilia som ni kan läsa mer om på Avelsston, hon är GI premierad och 41p på utställning.Morfar är den numer döda Hormesta Erik Viking som trots få avkommor fått Elit.
Ska bli så roligt att få följa denna tjej i framtiden som är så rar o go och dessutom så vackra färg!
 
Den 18 september 2014 så fick fodervärden Anna Karin köpa henne , hon har bott där som sällskap åt Erna sen ettåring, dom håller på att köra in henne nu.
Lycka till med denna gosmula!
 
 
 
* Tilia RS 5648 *
 
Född 2003, svartskäck, 101 cm. GI

e. Hormesta Erik Viking RS 325 (ELIT) u. Sörbys Tuva RS 4
839 (B) e. Lakris RS 226 (ELIT)

 

Om...

Tilia fick jag chansen att köpa i februari 2007 vilken jag också tog ;-) Denna vackra dam är efter den nu avlidne Elit-hingsten Hormesta Erik Viking som trots sin korta tid i aveln lämnat en del framgångsrika ponnyer.Hennes mor är ett B-premierat sto. Morfar är ELIT-hingsten Lakris.
Tilia är stambokförd med 40 poäng, G1 och fick som 3-åring avelsdiplom.
Hon har fått 41 p och guld på utställning.

Tilia är en snäll och trevlig och en självsäker ponny som bara blir vackrare med åren.Hon är både körd och riden. Hon gillar att arbeta och när det händer saker. Tilia Fick 2008 sitt första föl som hon var väldigt rädd om , tog lång tid innan hon släppte honom att få leka med andra fölarna och vid minsta gnägg rusade hon till undsättning  för att rädda.Det har blivit bättre nu.
 
Jag har 2012 fått ett föl av henne igen efter Johannesbergs Noble och det var smått som en dröm när jag såg fölet, musblackskäck och sto!!Henne kommer jag vara väldigt rädd om.
 
På morgonen den 2 Maj -14 så lurade hon oss , när vi kom ut stod det redan en skäck på benen, som visade sig vara ett sto!
Efter endel funderande hit och dit så har jag sålt Tilia till Karin i Gnarp,
Den 11 november levererade jag henne dit och hon kommer nu att få bli körponny och få nåt föl i framtiden.
 Galina får ta över Tilias  plats här och förhoppningsvis fortsätter dessa linjer genom henne.
 
Avkommor.
   
 2008 H Trollans Bold Baron           e. Johannesbergs Nobel RS 451
                             2009 H Trollans Winchester Lazer   e. Zorry RS 419                                             
            2010 S Trollans Dream Dot      e.Riccardo v.d. Langenhurst RS 531..Död . 
   2012 S Trollans Feibee                 e. Johannesbergs Nobel RS 451      
2014 S Trollans Galina                              e.Jozo RS 387   
                                                                                  
 
    
 
    * TROLLANS GINZA. * 
 
 
Född 2014 hos oss. Sto, Svartskäck. Ca 86 cm.    
        
         e. Jozo RS 387 (A) u. Älvåsens Jo-Såfin  RS 6699 (GI) e. Älvåsens Latcho RS 472 (GI)
 
  
Om...
På kvällen 23,20 den 8 Maj kom denna lilla vackring ut efter en del hjälp av mig. Det var en stor lycka när jag såg dom små vita hovarna i fostersäcken , som blev ännu större när jag insåg att det var ännu en tjej!! Så fint tecknad med en "fjäril" på rumpan!. Hon är en försiktigare flicka som är lite blyg, men hänger på Galina och har henne som stöd. Hon är väldigt lik mamma i typen, lång fin hals och nätt , med fina markerade ben.
Ginzas far är vackra Jozo, han har ett utomordentligt temperament. Han är A premierad, har SUCH och har haft 44p som bäst i utställningsringen. Han har ett antal mycket fina avkommor så vi hoppas Ginza följer deras spår.
Ginzas mor är vår Jossan som ni kan läsa mer om på Avelsston, hon är GI premierad och har fått 41p på utställning. Morfar är Älvåsens Latcho .
Ska bli så spännande att få följa denna tjej i framtiden.
 
Den 23 Jan-15 åkte Ginza till sitt eventuella nya hem , hon ska vara där på prov i två veckor för att se så det stämmer med ders andra hästar, enligt rapport fungerar det bra hittils. Den 4 Februari ringde Annika och berättade att det fungerade superbra och dom vill gärna att hon får stanna där !
Visst får hon det, jag har nära att kunna hälsa på  och det känns bra !
Lycka till med denna sötsmula!!