**** TINKER ****


 
 
* ULVSEKES CE´ILI. *
 
Född 2010 hos Birgitta Nordling, stall Ulven. Sto, Svartskäck. 138 /21 cm.
 
  e. Chewejo GSIII- 4 u. Mariebols Tintomara GSII-6 e. Timothy GSIII-1
 
      
*Treårs Premieringen.*          
  Om...
"Ceve " (Kiwi ) som hon kallas till vardags köpte jag den 1 Juni 2011. Jag har en längre tid funderat hit o dit och längtat efter en egen ridhäst, just nu har jag ju varken tiden eller möjligheten att ha en som ska ridas /köras ofta . Efter lite forskande och läsande så fastnade jag för denna ras, och hittade en annons på denna söta fint tecknade tjej. Jag ringde efter att kollat annonsen i några dagar och fick prata med en väl insatt inom rasen och trevlig dam ,. ( hon har även fött upp shettisar förr : o)
 
*Nyss hemkommen till oss Juni-11.*
Hon bombaderades av frågor och svarade tålmodigt om allt o inget om Tinkern som ras mm, det hon berättade om Ceve tyckte jag lät väldigt bra. Så jag åkte ner till Björklinge och hälsade på och visst vart hon med i transporten hem =o) Tack för förtroendet, Birgitta !
 
 
* Chewejo GS III-4.*
Ceves far Chewejo är en av dom första hingstar med stam som godkändes i sverige 2006, han fick den jämna fina raden 5*8 =40 p AB. Han används mycket till körning och har kört många brudpar i sina dar, han är 1,45 hög.Hennes mor "Tyra" har fått avelsdiplomet på 41 p och körs och rids. Hon är 1,41 hög , dessutom har hon  mycket fina gångarter som vi hoppas Ceve ärvt..Morfar är Timothy , han är lite större,1,58 och är premierad med 41 p AB.Han har många fina avkommor efter sig.Ceves farfar Sultan har arbetat på cirkus.
 
* Mariebols Tintomara GS III-6. *
 
* Timothy GS III-1. *
Hon är en lugn ,social och välhanterad tjej som alltid kommer fram och vill prata , Nyfiken och hon har inte visat nån rädsla inför saker hon ställts för här hemma hittils.Hon är visad som klass I föl.
Jag ska i framtiden köra in henne först. Sen har jag ju som mål att visa fram henne som treåring och sen får vi se om jag vågar rida in henne själv, kanske har jag blivit gammal o stel då ; o).
Just nu håller vi på och tömkör, varit på ridklubben på lite NH-kurs och varit med i en rasparad.
 
*Ut och drar skaklar och däck feb-13.*
* Nu har vi varit på vårt livs första TinkerRiks , 4 Aug-12 bar det av till Sala, det var 3 st i Ceve´s klass och vi gick tvåa på 88877=38p och hon skötte sig Jättebra, över förväntan !! hela dagen som det tog. Domare var Elisabeth Ljungstorp och Anders Thorell.Vi var också med i en Avkommeklass för Chewejo,  god tvåa och alla fick en jättefin Rosett som deltog i det.
     
* Rikset-12 ,2 år .*
**  Den 7 sept-13 var det dags för 3års premiering, den var i Björklinge, Uppsala.
En underbart solig o fin dag med en Ceve som skötte sig exemplariskt, allt klaffade i visningen.
Det slutade med att hon var den högst bedömda tinkern den dagen !
Hon fick raden 98898 = 42 p och Avelsdiplom !!
En dröm har blivit sann för mig!!
 
Ceve vart det högst bedömda 3 årsstoet i hela Sverige 2013 av ca 13st visade..!
 
 
Wilma har börjat ridit henne mer nu och det går bara bra, det är så kul att höra henne gräla när det undslipper Ceve nån brall nu och då, och Ceve ser så nöjd ut!!
 Nu gäller det att jobba på iom att vi ska göra ridprovet i höst, hoppas det går att få dispans att Wilma får rida henne...
                      Jippie!!  Den 8 April fick vi dispans för ridprovet , Så skönt.
 
                         
Bilder från mätningen i Gävle, 1,38 cm stannade den på.
Vi har även börjat hoppträna med henne, det tycker hon är kul!
 
     
27 april -14 så debuterade Wilma och Ceve i dressyrvärlden, en LB i Hudiksvall, dom red för lag I med Agnes, Olivia och Astrid. Vi räknade detta som en träning och hade mest förväntningen att hon skulle lyckas göra programmet ..Men som vanligt förvånade hon oss och var enbart lite seg och i galoppen och en liten protestbrall var tvungen komma i galoppfattningen ; ) .Under och efter ritten var jag en mycket stolt mamma, Ceve är ju egentligen i rejälaste laget för Wilma OM hon skulle vilja hitta på något..
 
 
Döm om vår förvåning när kusin Vendela kom med protokollet,Hela 60% !!! Helt otroligt! Jag bara älskar denna häst ! Hon är så glad och positiv, gör sitt bästa , och tycker det är kul o vara med.. Sen har hon ju sina sätt att markera att nu är det tråkigt el inte bra, men det är ju bara små pettitesser i det stora hela..
 
Vi har även varit iväg och startat en LE och LD( 60 och 70cm) i hoppning 3 maj-14, även det mest som miljöträning,. Det slutade med 4 fel ,iom att hon bara får rida på vanligt tränsbett och Ceve tycker detta är superroligt så blir hon lite stark åt Wilma och hon hinner inte med att parera riktigt, därav lite slarvfel..
        
Men i vanlig ordning sköter hon sig exemplariskt, inte nå tittig på hindren el dekorationerna ! Så vi var så nöjda med hjärtat vårat, även Marko och Erik följde med.    
                                 
1 Juni var vi på pay and Jump i Kilafors, denna ggn tog vi 60 och 75 cm och vi hade ett babypelham till bett. Det var väldigt rörigt och trångt på framridningen med bråkiga storhästar mm , men Wilma och Ceve fixade det galant och det vart två fina felfria rundor, !
Det var många som undrade vad det var för fin ponny som var så pass rörlig fast hon var grov och mycket hovskägg , haha.. 
Den 18 Juni -14 så skjutsade jag och Erik henne till Falun och Little Big Bob GS III-17 för betäckning efter lite funderande om vi skulle betäcka henne i år el inte. Han gick in som tinker på 41p och har ett kanonlynne.
 Vi hämtade hem en välmående tjej den 17 Juli och den 4 aug så ultrade jag henne, Dräktig!! Så spännande!!
Eftersom det bara var 2 veckor till Rikset när hon kom hem så valde vi att stryka henne ,jag ville inte riskera nåt med en lång transport i värmen som var då och kanske "nydräktig", det blir fler år..
Hon ultrades även den 17 november , fortfarande dräktig!!
 
 
 
Sen har ju tyvärr hingsten tagit "lovebite" på hennes redan halvt sargade man , så nu krympte den igen....
Mitt bland allt regn som kommit i oktober fotade vi någon höstbild på stumpan..
 
I slutet av augusti 2014 kontaktade Birgitta N  mig och meddelade mig att Ceve var Sts storepresentant i Årets Kallblod , Jag har enbart hört talas om denna utställning och visste att det enbart var dom bästa ur varje ras som plockades ut, varje rasförening väljer ett sto och hingst som ska delta..
Så Wilma och jag började träna henne för att kunna minska midjeomfånget , manen är ju inget att göra åt..
Jag pendlade mellan hopp och förtvivlan , fick veta att det ska hållas i Friends Arena under Sweden International Horse Show. Marko fick agera chaufför , Wilma min medhjälpare och Erik var också med..
Väl där så var det en enorm maskin, både positivt / negativt. Mässpaddocken var väldigt trång när det blev 12 st i den, väldigt svårt att kunna gå på , och Ceve blev lite uttråkad av alla stopp..
  
Men hon skötte sig som vanligt enormt bra , det var väldigt mycket folk och ljud samnt speaker men hon ville försöka hälsa på alla möjliga när vi passerade publiken , gostumpan.
 
Vi fick gå ut i stallarna efter den individuella visningen , den gick bra men kunde gått bättre, hon var lite av och det gick undan med visningarna . Väl tillbaka i ringen så var det 5 ekipage (tror jag..) kvar när vi fick lämna ringen. Vinnaren är Shirestoet till höger ovanför, Shiregårdens Angel, Stort Grattis!!
Alla vi andra är goda tvåor.
 
Syns att hon är i lite växtfas våran Stumpa ..Underbara Häst!!
Detta kommer att vara ett minne för livet , helt klart!!