** VALACK. **
 
 
  * HUMLEDALS ZDENO CHARA *
                                                                               
              Född 2006 hos Humledals stuteri. Valack, svartskäck, 100 cm

                                       e. Wessel vd Amstelhof RS 235 (ELIT) u. Charmante RS 2690 (B) e. Dulex RS 110 (A)

                   

                                 

                                                                                  Om...

 Zdeno ( uttalas Zedeno ) har jag tittat på ända sen han föddes. Tyckte han var så söt med sin speciella teckning , så när han blev till salu kunde jag inte låta bli.Så sen i Juni 2007 bor han här hos oss.Zdeno var mitt framtidshopp att få som godkänd hingst, men han kastrerades den 25 aug 2010,4 år gammal.Han kommer att stanna här och vi ska ha mycket roligt tillsammans i framtiden!

Zdeno är efter den numera avlidne vackra Elithingsten Wessel vd Amstelhof Rs 235 och är undan B-premierade stoet Charmante som även hon inte finns längre. Morfar är den A-premierade Dulex Rs 110.

Zdeno är en snäll och personlig kille med glimten i ögat.Han är av den lite lättare typen . Han gillar när man pysslar med honom och gör alltid sitt bästa vad man än hittar på med honom, körning,tömkörning,utställning och nu har Wilma ridit honom oxå, även barbacka i alla gångarter.Sen att man måste busa lite det hör till enligt honom! men det är inga dumheter..

Zdeno är utställd ett antal ggr som hingst med 38 p .23 okt 2010 så debuterade vi som valack i Insjön och allt gick över förväntan!! Inget skrikande och vi lyckades skrapa ihop 87888 = 39 p, det är jag jättenöjd med så nu ska vi iväg fler gånger helt klart.

Nu den 12 Juni 2011 så knep vi vårt livs första klassvinst tillsammans i Söderhamn ! Det resulterade i att han slutligen stod som Champion Valack på poängen 98898 = 42 p !! Är så otroligt roligt att vi lyckats !! Jag sa ju när vi kastrerat honom på skämt att, nu får vi väl jaga den titeln ist för ston i framtiden ....Nu är målet nått, och det känns så otroligt att vi lyckades så fort. Det trodde jag aldrig!

Våran bästaste Zdeno.( Som Wilma brukar säga)

        

 Zdeno var med på 2011 års Luciashow i luciatåget sen var han våran modell för årets julkort oxå !

 

15 Juli 2012 var vi på utställning i Falun, där vart Zdeno Klassvinnare på Guld ,40p! ! Sen provade även Wilma och Erik att gå agilitybana med honom, många saker han aldrig provat på tidigare men se han fixade en varsin CR rosett åt W och E !!

 

20 Oktober-12 var vi till Insjön och där gick Erik på ring med honom, jag visade skritt o trav sen gick Erik med honom igen. Vi blev klassvinnare av 5 st och slutade som Champion vallack på 88888 = 40 p guld.Dom var även med i maskeradklassen som dom gick och vann !!

 

Zdeno kommer att vara utlånad på foder över sommaren ( om allt funkar för dom), en 4 årig tjej som ska få prova på att ha en "egen" ponny och se om intresset finns samnt får han agera sällskap åt ett islandssto. Så nu befinner han sig i Njutånger.

 

Den 10 augusti har kungen kommit hem igen ! Stort tack för att ni tagit så bra hand om honom, Sara !

Den 14 dec-13 åkte Zdeno till Åshammar på foder, för att agera barnponny åt en tjej på 3 år och en kille på 5 år, dom har även en storasyster på 12 år som har en D-ponny.Vi hoppas det kommer att funka bra och han kan glädja dom små.

I september 2014 så hämtade vi hem Zdeno igen , han har varit saknad av oss och nu kommer Martin få rida mer på honom iom att Erik också vill rida med oss på ridturer.

Zdeno har ännu en gång fått åka iväg som foderponny till Anna i Torsåker, där kommer han agera sällskap och körponny, hur länge det blir är oklart. Vi skjutsade dit honom den 10 dec-14

 

                                          * TROLLANS ATTENTION *

 
 
 Född 2007 hos oss. Fux , 97 cm hög.


e. Kanteborgs Sprite RS 271 (ELIT) u. Cecilia RS 5369 (G) e. Furunäs Sahib RS 243 (A)
 
 
  

Om...

 "Pelle" är min första uppfödning av Shetlandsponny. Han föddes vid tiotiden på kvällen den 8 maj. Jag fick bära in honom i stallet och det var inga problem alls.
Attention har mycket bra stam med Elit-hingsten Kanteborgs Sprite RS 271 till pappa. Han finns numera i Norge. Mamma Cissi har haft som mest 41 poäng på utställning och henne kan ni läsa om på "avelsston". Morfar är A-premierade Furunäs Sahib.
 
"Pelle" är en snäll och cool kille med ett otroligt temperament. Han hänger med på det mesta, Ridturer, körturer mm. "Pelle" är fölmönstrad med 40 poäng. Han är visad som 1-åring med 38 poäng och rekommenderad att spara som hingst. Han visades som treåring med 38p.
Pelle har varit hos fodervärd i 1,5 år men är nu hemkommen igen, nu har jag lite mer tid och ska försöka hinna köra in honom..Den 18 Februari 2013 så kastrerades han.
Nu har vi dragit vagn några ggr och det är helt okomplicerat. Har inte mött trafik så mycket än, bara nån enstaka bil men det är inga problem. Wilma rider honom lite till o från.
Pelle är numer min mors ponny, men han bor här.
 
Tyvärr funkade det inte hos spekulanten under prövotiden, och en tanklös handling har gjort att vi får backa och jobba vidare med inkörningen med lite dåliga erfarenheter i färskt minne för Pelle..
 
Pelle har nu 1 dec-13 åkt till Arbrå på foder åt en kille på 4 år samnt agerar han sällskap åt ett IC sto.
   
 
Det har kommit en sommarkompis.  Maj -2013.  Wilma rider i bara grimman och tokar sig, helt ok...
 
    
Det är kul att ut o dra vagn, andra gången i rockard !     Slutet på Juni 2013.
 
19 aug-13 var vi på RIKS , han fick 88787 =38 p silver. Wilma tävlade även en handlerklass med honom som hon gick och vann. Han skötte sig alldeles kanon hela dagen, även om det vart ganska tråkigt, enligt han...
 
Nedan: Färska dagsbilder 30 Sept-13,nu börjar vinterpälsen komma..