*  RIDPONNY  *


                                                                * CALINA NH *

                                                   93-10-9066 . 

                   

                                             Född 5 Aug 2010 , skimmel , 138 cm hög.

                                             Född hos Anna-Lena Gustavsson , Nyköping.

                                e. Karlsfälts Caruso RWR 7,    u. Belina 99-94-2291    ue. Okänd

OM...

Calina hittade jag på hästnet, eftersom Puzzel blivit för liten och hon älskar att komma ut och hitta på saker och Wilma vill fortsätta tävla så har jag suttit och kollat efter nån C ponny, inte många föll mig i smaken men några fastnade jag för, Calina var en av dom.. Egentligen tyckte jag att Örebro var lite väl långt bort, men det är ju svårt att hitta någon nära så det kunde varit värre.

Vi åkte ner för att provrida och jag märkte direkt att Wilma blev kär, vi hade provridit en fin 3åring dan före men det var en helt annan typ på den ponnyn. Calina var väldigt lik Puzzel i typen , fast större då.. Calina är ju 50% Welsh genom sin far och hennes mor har arab och nåt mer i sig. Iaf så fick jag lyssna på en lyrisk Wilma hela vägen hem , jag tänkte ju lite mer praktiskt, hon var ju mycket grönare än jag tänkt mig , Men samtidigt tyckte då jag att hon såg lovande ut och verkade väldigt trygg ,inte fjantig av sig. Vilket jag värdesätter eftersom Wilma rider mycket ute i skogen och så..

Efter lite funderande så bestämde vi att gå vidare , då hade Evelyn hunnit ställa ut henne på en utställning av Örebros ponnyavelsförening med resultatet 98878 = 40 p och guld och BIR , domare var Alf Johansson. Detta var hennes första sak hon varit ute på och gjort så bra ifrån sig.

Vi bokade tid för vet.bes och vi åkte ner för att närvara vid den 17 Juni. Hon gick igenom, med två lindriga anmärkningar som inte egentligen har nån betydelse för hennes ändamål, enligt veterinären. Vi avslutade affären och skulle då lasta och åka hem, trodde vi...För att göra en hel dag kort så lyckades vi lasta henne runt 20,30 tiden på kvällen, många tårar hade runnit hos alla inblandade och det var med blandade känslor vi åkte hemåt..

Väl hemma har hon tagit allt med ro och hon är en tjej vet vad hon vill men är ändå snäll och hittar gärna på allt möjligt, sen är hon ju ung och formbar. Vi fick inte den bästa starten men nu har vi kommit över det och under hösten och vintern lärt känna varandra mer samnt tränat  på styrka och kondition, hon är väldigt duktig och trygg, ser hon nåt läskigt stannar hon och tittar sen är hon lättövertalad att gå vidare.

Dom har tränat för tränare sporadiskt hittills och vi ska nu börja med det lite mer regelbundet när musklerna börjar komma lite mer.

Hon gillar att hoppa och även dressyren går riktigt bra , vi får se om vi ska komma ut på nån tävling under sommaren , mest som miljöträning och få testa på. Vi har den 25 februari 2015 varit och mätt henne, hon stannade på 1,38. Jag tror att Wilma har fått sin nya bästa vän och Calina är en go och glad tjej och det märks att dom har ett gott samarbete tillsammans.

Hennes far är Karlfälts Caruso RWR7 , GI premierad och livstidslicens, han är död sen 2013, han var 139 cm hög och han hade många placeringar inom dressyren i nationell nivå 1 FEI -klasser. Han var även helbror med Karlfäts Bocelli som är Puzzels far.

Hennes mor Belina är en ridponny, hon har varit Sm Mästare och Nordisk Mästare i fälttävlan , hoppat LA och kvalat in till FEI i dressyren när hon tyvärr gick sönder och hamnade i avelsboxen, hon har två avkommor varav Calina är den ena. Hon fungerar nu som promenadponny.

    

Deras första ridpass hemma . Juni 2014.

                     

  Provridningen färdig, Wilma kär..      Här ska visst jag bo..                  Hemma efter ridtur.

 

På helgläger med "ponnygänget" ,hoppträning ena dagen och dressyrpass andra dagen.

 

Klimys på betet med lilla Galina..

 

 Belina, Calinas vackra mor.                                          Calina vid mätningen, 25 feb.2015

  

Jan. 2015                                  Väntan på mätning, Feb 2015   Belina.